Obiectivul general al acestui curs constă în familiarizarea participanților cu aspectele teoretice și practice fundamentale ale instituției fundamentale a societății, respectiv familia. Aceasta este deosebit de importantă în contextul în care cunoștințele legate de încheierea căsătoriei și alte instituții conexe reprezintă componente esențiale ale pregătirii unui funcționar public.
Scopul principal al acestui curs este de a aduce participanții la curent cu noțiuni cheie referitoare la identitatea și statutul individual, precum și cu procedurile și documentele legate de stare civilă. În plus, se urmărește să dezvolte înțelegerea modului corect de utilizare a acestor noțiuni pentru a asigura aplicarea lor adecvată.
Pentru atingerea acestui obiectiv general, au fost definite următoarele obiective specifice:
- Asigurarea unei înțelegeri solide în rândul participanților cu privire la importanța studierii conceptelor specifice dreptului familiei în contextul activităților desfășurate de către funcționarii publici.
- Aprofundarea cunoștințelor participanților cu privire la conceptele esențiale legate de căsătorie, precum și condițiile esențiale pentru validitatea acesteia.
- Promovarea unei utilizări precise a terminologiei juridice în ceea ce privește procedurile de desfacere a căsătoriei și metodele implicate.
- Crearea unui cadru pentru dezvoltarea cunoștințelor referitoare la activitățile și competențele funcționarilor publici în domeniul stării civile.
- Integrarea cunoștințelor teoretice cu abilitățile practice necesare pentru aplicarea eficientă a acestora.
Pe parcursul acestui curs, participanții vor dobândi următoarele competențe specifice:
- Utilizarea corectă și precisă a terminologiei specifică dreptului familiei, atât în general, cât și în contextul procedurilor administrative legate de stare civilă.
- Familiarizarea și utilizarea adecvată a limbajului de specialitate asociat ramurilor dreptului, funcțiunilor și rolurilor autorităților statale, în general, și a puterii executive, în particular.
- Dezvoltarea capacității de a înțelege etapele procedurale pe care cetățenii trebuie să le parcurgă în relația lor cu administrația publică.
- Dobândirea cunoștințelor necesare pentru aplicarea corectă a normelor juridice legate de stare civilă.
În final, acest curs se propune a fi un instrument esențial pentru cei interesați să înțeleagă și să aplice principiile și procedurile legate de familia și starea civilă în contextul funcționării instituțiilor publice.
Programul vizează funcționarii publici interesați să înțeleagă și să aplice actele și procedurile administrative de stare civilă.
150 ore (5 credite)
Online, Offline, Mixt
Română / Rusă
înscrie-te AICI